grevenatv.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Επιχειρηματικό Σχέδιο: Ο Προειδοποιητικός Λόγος 30 Φαρμακευτικών Κολοσσών προς τις Βρυξέλλες Αναφορικά με τις Εμπορικές Εντάσεις

Σημαντική προειδοποίηση από κορυφαίους φαρμακοβιομηχανίες προς τις Βρυξέλλες

Οι πρόεδροι περίπου 30 μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών απέστειλαν προειδοποιητική επιστολή στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με την πιθανότητα μεταφοράς των επενδυτών του κλάδου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό συμβαίνει σε ένα κλίμα εμπορικού πολέμου, το οποίο έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία φαρμάκων.

Στην επιστολή που απηύθυναν την 11η Απριλίου στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι επικεφαλής 32 φαρμακευτικών εταιριών, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών όπως οι Novo Nordisk, Pfizer, Eli Lilly, Roche, Sanofi, Merck, GSK και Servier, υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψης τολμηρών μέτρων. Αυτοί οι αρχηγοί εταιριών επισημαίνουν ότι είναι πρόθυμοι να αυξήσουν το μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 22,7% των παγκόσμιων πωλήσεων, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι, αν δεν υπάρξουν άμεσες δράσεις, σε μόλις τρεις μήνες προγραμματισμένες επενδύσεις αξίας 16,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να μεταφερθούν εκτός Ευρώπης. Αυτή η ανακοίνωση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, που θα προσελκύει και θα αξιολογεί σωστά την καινοτομία. Εκτιμούν ότι οι εμπορικές εντάσεις θα επιταχύνουν τη μείωση των επενδύσεων στην Έρευνα και Ανάπτυξη, καθώς και στην παραγωγή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντική είναι η αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής φαρμάκων στην Ευρώπη, η οποία κρίνεται λιγότερο ευνοϊκή σε σύγκριση με αυτή που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι εταιρείες ζητούν συντομότερη διαδικασία για τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες, καθώς και την αύξηση των πόρων που διατίθενται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ώστε να διευκολυνθεί η έγκριση καινοτόμων θεραπειών.

Επιπλέον, προτείνουν στα θεσμικά όργανα της ΕΕ να αναστείλουν και να εξετάσουν εκ νέου την εφαρμογή οδηγιών που σχετίζονται με την επεξεργασία των λυμάτων, ώστε να αποτραπούν δυσανάλογες επιβαρύνσεις στον τομέα. Αυτές οι επιβαρύνσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την χρηματοδότηση και την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή τη στιγμή τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι απαλλαγμένα από τους τελωνειακούς δασμούς που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον. Ωστόσο, αρκετοί φαρμακευτικοί όμιλοι, όπως η Eli Lilly και η Johnson & Johnson, έχουν ανακοινώσει σημαντικές επενδύσεις στην αμερικανική αγορά, με ποσά που φτάνουν τα 27 δισεκατομμύρια και 55 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, για ανάπτυξη παραγωγής. Η Merck έχει ανοίξει νέο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στην Βόρεια Καρολίνα, με επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τέλος, η Novartis ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επενδύσει 23 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες στην επόμενη πενταετία, προκειμένου να παράγει εκεί τα βασικά φάρμακα που προορίζονται για τους Αμερικανούς ασθενείς.

Related posts

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Οικονομική Ενίσχυση 15,91 εκατ. ευρώ για τους Παράκτιους Αλιείς στην Ελλάδα

user 3

Δεδομένα ΕΛΣΤΑΤ 2024: Επιπτώσεις στην Οικονομική Ευημερία και τις Συνθήκες Διαβίωσης Νοικοκυριών στην Ελλάδα

user 3

Εκπαίδευση Ενηλίκων από τον ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιά: Μία Σύγχρονη Προσέγγιση στην Επαγγελματική Ανάπτυξη

user 3