www.grevenatv.gr
441950665 3675294909403271 3765751971133953991 N
ΓΡΕΒΕΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μάγεψαν για μία ακόμη φορά και σκόρπισαν άφθονο γέλιο οι Άστεγοι…

Κοινοποίηση

Άφθονο γέλιο σκόρπισε και φέτος  η θεατρική ομάδα  Άστεγοι του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών ΠΕ Γρεβενών και στις τρεις παραστάσεις (26,27,28 Ιουνίου) στο Κέντρο Πολιτισμού στους πολλούς συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Την παράσταση παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Τσακνάκης, ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Ταταρίδης, και ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Χρήστος Κούρτης, τη δεύτερη ο αιδεσιμότατος πατέρας Σταύρος και την τρίτη ο βουλευτής Γρεβενών κ. Αθανάσιος Σταυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Παλάσκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Χρήστος Τριγώνης και Θεόδωρος Δάσκαλος και οι κυρίες Δέσποινα Μπάκα και Ιφιγένεια Στεργιούλα

Το έργο ήταν πολύ επίκαιρο και διαχρονικό με θέμα  την ηλιθιότητα των ανθρώπων εξαιτίας της άγνοιας και της αμορφωσιάς που θεωρείται κατάρα. Η δύναμη της σκέψης και της μόρφωσης είναι αυτή που απαλλάσσει τον άνθρωπο από τα σκοτάδια της άγνοιας, αλλά και πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος της αλλοτρίωσης, όπως συνέβη και με τους ανθρώπους του Κουλιέντσικοφ. Μόνο ο δάσκαλος που έσωσε το χωριό έμεινε πιστός στις αξίες, γιατί, όπως αναφέρει στο τέλος, έχει πολλή δουλειά και σε άλλα χωριά.

Άψογη η σκηνοθεσία, άριστη η επιλογή και η διδασκαλία των ρόλων από την θεατρολόγο Κική Κριαράκη με τη βοήθεια και της Βασιλικής Ευταξία, άρτια τα σκηνικά και οι ενδυμασίες από τη Χαρά Καραλιόλιου, πολύ καλή η μουσική και τέλεια, σχεδόν επαγγελματική η ηθοποιία της Αλμπίνας  Κούκα, του Χρήστου Παπαδημητρίου, της Χαράς Καραλιόλιου, του Κώστα Εμπρικίδη, της Ράνιας Θέου, του Γιώργου Σιούμπουρα, του Γιώργου Σλιάρα, του Νίκου Δάσκαλου, της Νικολέτας Καρά και του Βαγγέλη Βαρβάτου.  Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια, γιατί το θέατρο είναι η πιο δύσκολη και η πιο απαιτητική τέχνη. Χρειάζεται όχι κόπο, αλλά  μόχθο για να ανεβεί μία παράσταση και οι Άστεγοι μόχθησαν πάρα πολύ όλη τη χρονιά για να μας χαρίσουν αυτό το ωραιότατο αποτέλεσμα.

Εμείς ως ΔΣ θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν να υλοποιούνται τέτοιες όμορφες παραστάσεις. Ελπίζουμε να είναι για πολλά ακόμη χρόνια μαζί μας η Κική Κριαράκη και η ομάδα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, μόνο και μόνο  για ένα θερμό χειροκρότημα, να έχει και του χρόνου τον ίδιο ζήλο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης, τους τεχνικούς και τους χορηγούς, την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Γρεβενών για την αμέριστη βοήθεια τους στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου, τους συμπολίτες μας που μάς στηρίζουν κάθε χρόνο και μάς δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν πάντα τις εκδηλώσεις μας.

Το ΔΣ

Στέργιος Πουρνάρας, Πρόεδρος

Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Θεάτρου

Χαρά Καραλιόλιου, Γενική Γραμματέας, Υπεύθυνη Εικαστικών

Κώστας Παναγάκης, Ταμίας

Όλγα Τσιφοπούλου, Αναπληρώτρια  Γενική Γραμματέας, Υπεύθυνη Περιοδικού

Αναστασία Παπακωνσταντίνου, Υπεύθυνη Χορωδιών

Ειρήνη Ντόνα, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συγχαρητήριο μήνυμα Στ. Παπασωτηρίου για την ανακήρυξη του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου σε Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Μπίλλη

diktio diktio

Πρόσκληση Δ.Σ. Δήμου Γρεβενών

diktio diktio

«Γρεβενά εν λευκώ» – Ο απόλυτος προορισμός του χειμώνα

diktio diktio