www.grevenatv.gr
αρχείο λήψης 3 1 768x430
ΓΡΕΒΕΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρεβενά: Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης

Κοινοποίηση

Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν την την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Στις 10:30 θα τελεστή η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών, Δαβίδ και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, στην κεντρική Πλατεία. Τον πανηγυρικό της ημέρας για την απελευθέρωση της πόλης των Γρεβενών θα εκφωνήσει στον χώρο του μνημείου η εκπαιδευτικός του 2ου Ημερησίου Γυμνασίου Γρεβενών, Άννα Μπαλιάμη. Η  παρέλαση στην οδό Ταλιαδούρη θα αρχίσει στις 11:30.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 – Ελευθέρια της πόλης των Γρεβενών – η τοπική Εκκλησία τιμά τους Αγίους Της. Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, στις 18:00, θα τελεστή Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια θα γίνει Περιφορά της ιεράς εικόνας των Αγίων των Γρεβενών. Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, πριν τη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, θα τελεστούν, Όρθρος της εορτής και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση, ιερά λείψανα των Αγίων των Γρεβενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Φυσικό Αέριο… πάει Γρεβενά

diktio diktio

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς Ι.Χ. αυτοκίνητο, στους Μαυραναίους Γρεβενών

diktio diktio

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Γρεβενών.

diktio diktio