www.grevenatv.gr
3 Manita 1024x504
ΓΡΕΒΕΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιορτή μανιταριού στα Γρεβενά

Κοινοποίηση

Κάθε ημέρα και ένα γλέντι στην 18η γιορτή μανιταριού που ξεκίνησε εχθές στον τόπο υπερπαραγωγής τους, τα Γρεβενά.

Πιστός στις τοπικές παραδόσεις και στο ετήσιο ραντεβού του ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης, δίνει μια “γεύση” των μανιταρο-απολαύσεων.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος των μανιταρόφιλων Ελλάδος, απαριθμεί όχι μόνον τις γευστικές απολαύσεις, αλλά και τις θεραπευτικές ιδιότητες των μανιταριών, που αποτελούν την βάση για την παρασκευή αντιβιοτικών.

Τα υπαίθρια μανιταρομαγειρέματα, από τους ειδικούς τραβάνε σαν μαγνήτης τον κόσμο γύρω από τεράστια καζάνια και τηγάνια, που σε άλλη περίπτωση θα θύμιζαν κουζίνα από την χώρα των γιγάντων.

Γιορτή μανιταριού στα Γρεβενά

Απίστευτες ποσότητες κάθε είδους μανιταριών, πείθουν και τους πιο διστακτικούς να δοκιμάσουν και να γίνουν λάτρεις αυτών των μοναδικών γεύσεων.  

Στο πάρκο των μανιταριών, οι επισκέπτες που φτάνουν από Γερμανία, Αμερική και όπου γης Έλληνες, αλλά και ξένοι, εισέρχονται χωρίς εισιτήριο εισόδου. Κάθε  χρόνο δίνουν ραντεβού στα Γρεβενά, όπου πραγματοποιούνται επιστημονικές έρευνες και μελέτες για αυτό το μοναδικής βιοποικιλότητας προϊόν, που γίνεται αφορμή για γιορτές και πολιτιστικά δρώμενα και ποικίλες δράσεις. 

Γιορτή μανιταριού στα Γρεβενά

Λόγω της ανομβρίας δεν συνελέγη μεγάλη ποσότητα άγριου μανιταριού για την φετινή γιορτή, αλλά όπως λέει ο κ. Κωνσταντινίδης, προνόησαν και κράτησαν από την περυσινή συγκομιδή, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των επισκεπτών.

Μια γιορτή που αξίζει να συμμετάσχουν όσοι μπορούν να διαθέσουν ένα διήμερο για να συνδυάσουν έναν πλούτο φυσικής ομορφιάς, γευστικών απολαύσεων και ήχων που συνοδεύουν ένα τέτοιο πανηγύρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Γρεβενών (γνωστοποίηση)

diktio diktio

Youth Pass: Παράταση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου – Έως το τέλος του έτους σταδιακά η καταβολή

diktio diktio

ΑΑΔΕ: Οι μεταβολές στοιχείων μητρώου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές μέχρι 29 Απριλίου

diktio diktio