www.grevenatv.gr
Maxresdefault 1 768x432
ΓΡΕΒΕΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρεβενά: Η «απόβαση» των Γάλλων – 680 νέοι διασχίζουν την Ευρώπη με το θρυλικό Peugeot 205

Κοινοποίηση

680 νέοι και νέες από τη Γαλλία και άλλες χώρες, με συνολικά 226 πληρώματα αυτοκινήτων, θα βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2024 στα Γρεβενά στο πλαίσιο του Europ’Raid 2024.

Οι νέοι θα φιλοξενηθούν στο χώρο του 1ου γυμνασίου και λυκείου Γρεβενών, όπου θα γίνει και η υποδοχή, ενώ θα αναχωρήσουν το μεσημέρι του 15Αύγουστου για τον επόμενό τους προορισμό.

Συνολικά θα διασχίζουν όλη την Ευρώπη και θα διανύσουν περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, ενώ θα περάσουν από 20 χώρες, όπως Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Είναι νέοι και νέες ηλικίας 25-32 χρόνων, κυρίως από τη Γαλλία, καθώς και από άλλες χώρες της Ευρώπης που παίρνουν μέρος στο Europ’Raid, την οργανωμένη διάσχιση της Ευρώπης που έχει σκοπό την περιήγηση και την αλληλεγγύη.

Οι συμμετέχοντες είναι νέοι και νέες που οδηγούν το θρυλικό Peugeot 205 κι επειδή έχει πλέον αποσυρθεί από την αγορά, οι προετοιμασίες για τον εντοπισμό ενός παλιού, αλλά εύχρηστου αυτοκινήτου ξεκινούν από τον χειμώνα. Άλλοι βρίσκουν και νοικιάζουν, άλλοι δανείζονται, αρκετοί ωστόσο είναι λάτρεις του συγκεκριμένου μοντέλου και το έχουν στην κατοχή τους. Η επιλογή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν είναι τυχαία. Το Europ’Raid είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από τη Γαλλία και το Peugeot 205 ήταν για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο του μέσου Γάλλου πολίτη.

Στα Γρεβενά θα παρακολουθήσουν και τις εκδηλώσεις του Topos Festival, ένα ιδιαίτερο «Φεστιβάλ Προορισμού», που διοργανώνουν η Λέσχη 4Χ4 και το γραφείο S+αισθετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συγχαρητήριο μήνυμα Βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου σε μαθηματικό διαγωνισμό

diktio diktio

Τα Γρεβενά μεταξύ των τεσσάρων προορισμών στην Ευρώπη διεκδικούν τον τίτλο ως Ευρωπαϊκή Πράσινη Πόλη Έξυπνου Τουρισμού για το 2024!

diktio diktio

Δήμος Γρεβενών: Εκτεταμένοι καθαρισμοί με πλύσιμο των δρόμων στην πόλη των Γρεβενών.

diktio diktio