www.grevenatv.gr
Renti Epeisodia
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρέντη: Τεστ DNA στον αδερφό του 18χρονου συλληφθέντα – 8 υποθέσεις του παρελθόντος σκαλίζει η ΕΛΑΣ

Κοινοποίηση

Ρέντη: Οι Αρχές ερευνούν και τον ρόλο του 16χρονου αλλά και το πώς σχετίζεται με τα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» – «Ξεσκονίζουν» παλαιότερες υποθέσεις οπαδικής βίας οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Με στόχο να μπει οριστικά τέλος στον αέναο κύκλο οπαδικής βίας, η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» παλαιότερες υποθέσεις με στόχο το «ξεδόντιασμα» όσων οργανώνουν επεισόδια.

Όπως αναφέρει ο ALPHA, οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας έχουν στο κάδρο των ερευνών 8 παλαιότερες υποθέσεις οπαδικής βίας οι οποίες έχουν κοινές συνιστάμενες με τα σοβαρά επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός.

Θεωρείται σίγουρο πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει οχήματα από συγκεκριμένο «ορμητήριο» τα οποία βρέθηκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ζήτησαν με εισαγγελική εντολή και DNA από τον 16χρονο αδερφό του 18χρονου συλληφθέντα για την επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως και εκείνος βρισκόταν στο χώρο των επεισοδίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN επανεξετάζεται ρόλος μαρτύρων από το «Μελίνα Μερκούρη» με τις Αρχές να προχωρούν και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Αναζητούν συμμετέχοντες από επίθεση του 2019 σε 22χρονη – Έρχονται νέες συλλήψεις

Σε μια υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές για να «ξεκλειδώσουν» τα άτομα που έλαβαν μέρος στην επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη.

Η εν λόγω επίθεση θεωρείται κομβικής σημασία στις έρευνες σύμφωνα με το MEGA, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι και μια ομάδα στο Facebook η οποία από το 2014 «ανεβάζει» επεισόδια από οπαδικές συμπλοκές.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες ταυτοποίησης και άλλων ατόμων για την επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

«Αν μιλήσει ο γιος σου θα πεθάνει» – Απειλητικά μηνύματα προς την μητέρα του 18χρονου

Απειλές πως θα σκοτώσουν τον 18χρονο γιο τους αν «καρφώσει» αυτόν που του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα δέχτηκαν οι γονείς του.

«Πόσους βιασμούς θα αντέξει ο Νίκος; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έλεγε στο μήνυμά του ο αποστολέας προς την μητέρα του 18χρονου που αποκάλυψε η ίδια στον ALPHA.

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα και το έδωσα στην Ασφάλεια. ‘Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο κανείς. Ο θεός τιμωρεί. Οικογένειες όπως η δικιά σας …… (βρισιά) πόσους βιασμούς θα αντέξει ο Νίκος πριν κρεμαστεί. Σύντομα δεύτερη κηδεία’», ανέφερε το μήνυμα που δέχτηκε η μητέρα του 18χρονου και έδειξε στην κάμερα εμφανώς σοκαρισμένη.

Αμέσως η μητέρα του συλληφθέντα επικοινώνησε με την Ασφάλεια δείχνοντας το απειλητικό μήνυμα και τώρα οι Αρχές καλούνται να εντοπίσουν τον αποστολέα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με δηλώσεις του χθες στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «φτάνουμε στον ενορχηστρωτή».

«Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη»

«Άμα είναι το δικό μας το παιδί, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη. Δεν ξέρω τι έκανε ο μικρός. Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Ξέρετε τι καλό παιδί είναι; Θα πηγαίναμε μαζί στο μπάσκετ την άλλη μέρα. Δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Δεν ξέρω τι έγινε», σχολίασε ο πατέρας του 18χρονου.

Αναφορικά με το πώς ο 18χρονος βρέθηκε στα επεισόδια, η μητέρα του, τόνισε: «Πήγαν με τους φίλους τους να δουν την ομάδα τους, έχουν ξαναπάει σε πολλά αθλήματα. Αγάπησαν την ομάδα αυτή λόγω του αδερφού τους, που χάσαμε. Ήταν Ολυμπιακός και εκείνος. Εισιτήρια μπορεί να τους έδιναν, αλλά τα πλήρωναν. Δεν τους χαρίζανε τζάμπα εισιτήριο για να εμπλακούν κάπου. Τα πληρώνανε κανονικά. Τους δίνανε και προσκλήσεις. Και εμείς πάμε στο γήπεδο. Τι είμαστε;».

«Τελείωσαν τα αγγλικά τους, τα σχολεία τους. Δούλευαν να μαζεύουν τα λεφτά τους για να μην μας επιβαρύνουν. Μάζευε τα χρήματά του και αγόραζε ό,τι ήθελε. Είναι παιδιά συνεσταλμένα, ήταν η κακιά στιγμή», πρόσθεσε η μητέρα του 18χρονου.

Η τραγωδία που έζησε η οικογένεια με τον χαμό του μεγάλο γιου

«Ήμουν έγκυος στο πέμπτο μου παιδί όταν χάθηκε ο μεγάλος μου γιος. Ακούσαμε μια σειρήνα, αλλά το μητρικό μου ένστικτο μου είπε πως είναι σειρήνα για το παιδί μου, είναι ασθενοφόρο. Μετά από λίγο με πήρε τηλέφωνο το άλλο μου παιδί και μου είπε πως χτύπησε ο Σώτος στο Καματερό, δεν μιλάει καθόλου», ανέφερε η μητέρα του 18χρονου για τον χαμό του μεγάλου της γιου.

«Είχαν λατρεία με τον 18χρονο γιο μου. Τον πρόσεχε σαν τα μάτια του. Αλλά ήταν το κάτι παραπάνω, όλα μου τα παιδιά είναι δεμένα. Όταν έγινε το ατύχημα του παιδιού, εγώ ήμουν στις μέρες μου να γεννήσω το πέμπτο παιδί. Λόγω των καταστάσεων γέννησα νωρίτερα από όσο έπρεπε. Γέννησα την μια ημέρα και την επόμενη έφυγε ο άλλος μου», πρόσθεσε.

Η «ακτινογραφία» του φακέλου με τους 200 χούλιγκαν – Σεσημασμένοι και με ποινικό μητρώο

Την ίδια ώρα εκκινεί και μια ευρύτερη έρευνα για την οπαδική βία μετά και την κατάθεση του φακέλου με τα σχετικά στοιχεία στον Άρειο Πάγο, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα έγγραφα που παραδόθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιλαμβάνονται τα ονόματα 200 χούλιγκαν που ανήκουν σε «σκληρούς πυρήνες» οπαδών και δραστηριοποιούνται για λογαριασμό μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων (περίπου 35 ατόμων ανά ΠΑΕ).

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τα συγκεκριμένα άτομα κατονομάζονται με αναλυτικά στοιχεία, πολλοί ανάμεσα τους είναι είτε σεσημασμένοι για οπαδική βία είτε έχουν ποινικό μητρώο και έχουν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα με διαχρονική δράση στην οπαδική βία που συμμετείχαν σε περιστατικά από τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου κι έπειτα, το 2007.

Αξίζε να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και αναμένεται σύντομα να εμπλουτιστούν με νέες πληροφορίες που βρίσκονται στην κατοχή των ααρχών ώστε να επεκταθεί και η έρευνα.

Επίσης στο φάκελο που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο περιέχονται και 30 περιστατικά οπαδικής βίας τα οποία σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για νέο φάκελο ο οποίος θα προσκομιστεί με νέα στοιχεία, τις προσεχείς ημέρες.

ΠΗΓΗ:Newsbomb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Κεραμέως πήγε σε εκδήλωση της ΝΔ στα Γρεβενά και την περίμεναν οι αγρότες

diktio diktio

Τα Γρεβενά μεταξύ των τεσσάρων προορισμών στην Ευρώπη διεκδικούν τον τίτλο ως Ευρωπαϊκή Πράσινη Πόλη Έξυπνου Τουρισμού για το 2024!

diktio diktio

Κάιρο: Άκαρπες οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα ενώ πλησιάζει η έναρξη του ραμαζανιού

diktio diktio