www.grevenatv.gr
Image 123650291 (2)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στ. Παπασωτηρίου: «Σύντομα εξελίξεις σε θέματα ΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ στη Π.Ε Φλώρινας»

Κοινοποίηση

Ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον υφυπουργό Μεταφορών Β. Οικονόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχαν την ευκαιρία να θέσουν θέματα σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης του νόμου και διευκόλυνσης εκ μέρους του ΟΣΕ της δημιουργίας νέων υποδομών για τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου.

Συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της παροχής άδειας στο Δήμο για την κατασκευή έργου διέλευσης – διάτρησης σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιο υλοποίησης νέων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας στο Αμύνταιο. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας για την οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σε σχέση με το θέμα της καταργηθείσας σιδηροδρομικής γραμμής που διερχόταν από τη πόλη του Αμυνταίου, εξετάσθηκαν οι λεπτομέρειες της παραχώρησης των αντίστοιχων εκτάσεων από την ΓΑΙΑΟΣΕ στο δήμο Αμυνταίου. Στόχος να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της περιοχής και η αξιοποίηση των σήμερα δεσμευμένων από τον ΟΣΕ χώρων προς όφελος όλων των δημοτών. Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου κορυφαία προτεραιότητα για το νομό Φλώρινας είναι η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης– Φλώρινας προκειμένου να αποκατασταθούν όχι μόνο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις επιβατών αλλά και οι εμπορικές μεταφορές προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο «χρυσός οδηγός» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, πώς ψηφίζουμε αύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου

omada diktio

Market Pass: Πότε είναι η τρίμηνη πληρωμή στους δικαιούχους

diktio diktio

Κοζάνη: Χορός Συλλόγου Γρεβενιωτών με βραβεύσεις

diktio diktio