www.grevenatv.gr
3 Agor 768x466
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση ξυλόγλυπτων του Δημήτρη Αγοράστη στα Γρεβενά

Κοινοποίηση

Μια συλλογή του Δημήτρη Αγοράστη φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Γρεβενών, προκειμένου να γνωρίσει το φιλότεχνο κοινό έναν εξαίρετο γρεβενιώτη καλλιτέχνη.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, μέσα στον περιορισμένο χρόνο ενός ρεπορτάζ, προσπαθεί να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του Δημήτρη Αγοράστη.

Ο Στέργιος Πουρνάρος, πρόεδρος του συνδέσμου γραμμάτων και τεχνών μιλά για τον αυτοδίδακτο γλύπτη και τον πλούτο της συλλογής.

Έκθεση ξυλόγλυπτων του Δημήτρη Αγοράστη στα Γρεβενά

Ο Δημήτρης Αγοράστης γεννήθηκε το 1903, σε ένα χωριό της Πίνδου την Αβδέλλα Γρεβενών και κάποια στιγμή πολύ αργότερα παρακολούθησε την σχολή καλών τεχνών στην Ρουμανία.

Τις ιστορικές στιγμές και τους λαϊκούς μύθους της ιδιαίτερης πατρίδας του σκάλισε με το μοναδικό ταλέντο του ποικιλοτρόπως. Κάθε ιστορία και μια έμπνευση, που απεικονίστηκε με εξαιρετική λεπτομέρεια επάνω σε ποικιλίες ξύλων, ανάλογα με την περίσταση.

Έκθεση ξυλόγλυπτων του Δημήτρη Αγοράστη στα Γρεβενά

Όπως κάθε καλλιτέχνης πάλευε με την αδυναμία της ανθρώπινης φύσεως και των αιώνιων φόβων που την συνοδεύουν. Εξ ου και η θεματολογία του. Κατά διαστήματα τα έργα του έχουν εκτεθεί σε διάφορους χώρους στην βόρειο Ελλάδα, έως ότου το 1993 η οικογένειά του αποφάσισε να χαρίσει την συλλογή στον Δήμο Γρεβενών, όπως αναφέρει ο Χρήστος Χαντές, αντιδήμαρχος πολιτισμού.

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γρεβενά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα

omada diktio

Η “Ε Λ Π Ι Δ Α” ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

diktio diktio

Βγαίνουν στο σφυρί η μονάδα της Alfa Wood Πίνδος στη θέση «Μαγούλα» Γρεβενών

diktio diktio