www.grevenatv.gr
Vasilitsa Syromeno Sykas
ΓΡΕΒΕΝΑΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρεβενά: Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

Κοινοποίηση

Την προγραμματική σύμβαση για την «Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας» υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Σκοπός του έργου είναι να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κατά τη χειμερινή περίοδο, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες και χιονοδρόμους, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 € και οι πόροι υλοποίησής του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως Φορέας Υλοποίησης αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει τους απαραίτητους μηχανικούς και το επιστημονικό προσωπικό για την εκτέλεση των καθηκόντων επίβλεψης, διεύθυνσης και παραλαβής των υποέργων της Πράξης, να προβεί στον έλεγχο, θεώρηση και έγκριση παραλαβής των μελετών που θα συνταχθούν, να παρακολουθεί και να υποστηρίζει τη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, αλλά και να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (ΚΕΠ) της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης δήλωσε πως «αυτή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων περιλαμβάνει επίσης τα Χιονοδρομικά Κέντρα Βίγλας και Βιτσίου, έτσι ώστε η περιοχή, η οποία έχει ως φυσικά διαθέσιμα τα χιονοδρομικά κέντρα, να αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν. Είναι η αρχή των προσπαθειών για επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ορεινής περιοχής των Γρεβενών, κάτι το οποίο ήταν προεκλογική δέσμευση και σιγά σιγά θα γίνει πράξη».

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023, ο κύκλος των προεκλογικών επισκέψεων του Υποψήφιου Δημάρχου Γρεβενών Χρήστου Τριγώνη

diktio diktio

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ στον Δήμαρχο Γρεβενών

diktio diktio

Νοσοκομεία: Με 3.000 λιγότερους εργαζόμενους θα κάνει ποδαρικό ο χειμώνας

diktio diktio