www.grevenatv.gr
Logo (2)
ΓΡΕΒΕΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρεβενά: Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου που θα οδηγεί στο Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Κοινοποίηση

«Ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης για την Κατασκευή του δρόμου που θα οδηγεί στο  Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, καθώς, όπως ανέφερε, η κατασκευή του δρόμου ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη δημιουργίας ενός εμβληματικού για τη περιοχή μας έργου  που θα συνεισφέρει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη των Γρεβενών όσο και στην ουσιαστική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τη σύμβαση του έργου, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Γρεβενών, υπέγραψαν, ο Δήμαρχο, Κυριάκος Ταταρίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης και η εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 793.044€  χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, και προβλέπει την κατασκευή -εντός 8 μηνών- του δρόμου προς το Αστρονομικό Πάρκο, μήκους 1.200 μέτρων συν 151,22 μέτρα διακλάδωση, με πλάτος του οδοστρώματος 7,50μέτρα, ενώ κατά θέσεις θα είναι μεγαλύτερο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οχήματα μεταφοράς των επισκεπτών στο Αστρονομικό Πάρκο.

Όσον αφορά το κυρίως έργο της κατασκευής του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, προϋπολογισμού 13.500.000 €, αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο του 2024, η έκδοση Απόφασης Ένταξης στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονία 2021-2027 και να έχουν συνταχθεί και τα Τεύχη Δημοπράτησης, οπότε πλέον το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, θα μπορέσει άμεσα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και την προκήρυξη του σχετικού Διεθνούς Μειοδοτικού Διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολιτική Προστασία Π.Ε. Γρεβενών: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

diktio diktio

Η 2η αθλητική συνάντηση στον Έλατο Γρεβενών

omada diktio

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 16 Αυγούστoυ

omada diktio