www.grevenatv.gr
Img 20240405 121422 1
ΓΡΕΒΕΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή δρόμου προσπέλασης της θέσης εγκατάστασης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα»

Κοινοποίηση

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται πλέον το έργο «Κατασκευή δρόμου προσπέλασης της θέσης εγκατάστασης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα», μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής μεταξύ του Δήμου Γρεβενών, του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας  και της αναδόχου Εταιρίας ΕΛ.ΣΙΑΜΙΔΗ και ΣΙΑ Ε.Ε.

Η σύμβαση υπογράφηκε στο Δημαρχείο Γρεβενών το μεσημέρι της Παρασκευής 5/4/2024 και μέσα  σε πανηγυρικό κλίμα, από τον Δήμαρχο Γρεβενών, Κυριάκο Ταταρίδη, τον Πρύτανη του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κας Ελισάβετ Σιαμίδη.

Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) 793.044,13€ με τίτλο “Κατασκευή Δρόμου Προσπέλασης της θέσης εγκατάστασης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα” και Φορέα Υλοποίησης τον Δήμο Γρεβενών, αποτελεί το Υποέργο 2 της εγκεκριμένης πράξης “Δημιουργία Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα στο Νομό Γρεβενών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας”, χρηματοδοτούμενη από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, είναι ο Φορέας Υλοποίησης του εν λόγω υποέργου, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή δρόμου μήκους 1.200,42 μέτρων (κυρίως τμήμα) συν 151,22 μέτρων (διακλάδωση). Το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι 7,50μ, ενώ κατά θέσεις θα είναι μεγαλύτερο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οχήματα μεταφοράς των επισκεπτών στο Αστρονομικό Πάρκο.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο κατασκευής του δρόμου θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 8 μηνών.

Κυριάκος Ταταρίδης: «Ιστορική στιγμή η σημερινή υπογραφή»

«Ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, καθώς, όπως ανέφερε, η κατασκευή του δρόμου ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη δημιουργίας ενός εμβληματικού για τη περιοχή μας έργου (Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα) που θα συνεισφέρει  τόσο στην οικονομική ανάπτυξη των Γρεβενών όσο και στην ουσιαστική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η εν λόγω εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συλλογικής πρωτοβουλίας και ευθύνης, ευχαριστώντας τον κ. Πρύτανη, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και τους προκατόχους του Δημάρχους, αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εμπνευστή του έργου, του συντοπίτη μας Αστροφυσικού της ΝΑΣΑ , Θανάση Οικονόμου, δεσμευόμενος, παράλληλα,  ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο πλευρό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα.

Ο σύνδεσμος του video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«ΓΡΕΒΕΝΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ…Η ΖΩΗ ΜΑΣ Πρόγραμμα Επισκέψεων Τρίτη 19/9/2023

diktio diktio

ΚΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

diktio diktio

Εξώφυλλο στο National Geographic φωτογραφίες του Α. Παπατσάνη από τη Δεσκάτη Γρεβενών

diktio diktio