www.grevenatv.gr
ΑΦΙΣΑ
ΓΡΕΒΕΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η «Γουρουνοχαρά» αναβιώνει στις 25/11 στην Καλλονή Γρεβενών

Κοινοποίηση

Το παλαιό έθιμο της «Γουρουνοχαράς» θα αναβιώσει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην Καλλονή Γρεβενών στις 25 Νοεμβρίου 2023 χάρη στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Καλλονής Γρεβενών «Άγιος Νικόλαος».

Η εκδήλωση αποτελεί υπόμνηση του μεγάλου γεγονότος των Χριστουγέννων, κατά το οποίο η κάθε οικογένεια έσφαζε το γουρούνι που εξέτρεφε όλο τον χρόνο, εξασφαλίζοντας το κρέας και την λιπαρή ουσία για την διατροφή και την επιβίωσή της.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις πιο νόστιμες τσιγαρίδες, που προσφέρονται δωρεάν από τον Σύλλογό μας, μαγειρεμένες στα καζάνιακατά τον πατροπαράδοτο τρόπο, καθώς και άλλα γευστικά εδέσματα.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει για όσους ενδιαφέρονται περίπατο, που θα ξεκινήσει στις 11:45 από τη βρύση Κόζια και θα τερματίσει στην πλατεία του χωριού λίγο πριν από την έναρξη της γιορτής με ενδιάμεσες στάσεις στο Λαογραφικό Μουσείο, που είναι χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, στις εκκλησίες του τόπου μας που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και στο αγίασμα της Παναγίας.

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί αυτό το ιδιαίτερο γλέντι και να ξαναζωντανέψουμε το παρελθόνσυνοδεία των παραδοσιακών ακουσμάτων της ευρύτερης περιοχής, που θα αναδείξει το συγκρότημα χάλκινων πνευστών «Χάλκινη Πανδαισία» από την Σιάτιστα Κοζάνης.

Ραντεβού στις 25 Νοεμβρίου στις 13:00 στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού μας οικισμού! Είσοδος ελεύθερη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπογραφή σύμβασης για 80 εργατικές κατοικίες στα Γρεβενά, προϋπολογισμού 6.22 εκατ. ευρώ

omada diktio

ΕΕ: 1,14 εκατομμύριο αιτήσεις ασύλου κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

diktio diktio

Χρήστος Νούσιας|| Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γρεβενών με τον Συνδυασμό “Γρεβενά Δυνατά Μπροστά” του Χρήστου Τριγώνη: Λίγα λόγια για εμένα..

diktio diktio