www.grevenatv.gr
1000005216
ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία: Οι μυστικές υπηρεσίες στοχοποιούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα – Απαγωγές, παρακολουθήσεις και απειλές

Κοινοποίηση

Η μυστική αστυνομία της Ιορδανίας κατηγορείται ότι εκφοβίζει γκέι πολίτες, «αποκαλύπτοντάς» τους στις οικογένειές τους, και ότι ανάγκασε να κλείσουν δύο οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν απαγωγές ακτιβιστών, παρενοχλήσεις αλλά και παρακολουθήσεις, καθώς και αποκαλύψεις περί της σεξουαλικότητάς τους στις συντηρητικές οικογένειές τους.

Πηγές λένε ότι η εκστρατεία εκφοβισμού από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ιορδανίας (GID) έχει δει προσφάτως μία έξαρση. Τον Ιανουάριο δύο ακτιβιστές φέρονται να συνελήφθησαν και να δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Ο Mounir – πρόκειται για ψευδώνυμο – διευθυντής ενός ανώνυμου κέντρου για την προάσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, περιέγραψε πως αναγκάστηκε – από αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών – να μπει σε ένα αυτοκίνητο, πριν ανακριθεί και κρατηθεί για ένα βράδυ.

Οι πράκτορες της GID τηλεφώνησαν στη συνέχεια στους γονείς του, όπως είπε, και τους είπαν ότι είναι γκέι. «Η σχέση μας καταστράφηκε μετά από αυτό. Αναγκάστηκα να μετακομίσω από το σπίτι των γονιών μου» σημείωσε ο ίδιος.

Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται σε μία από τις ελάχιστες χώρες της Μέσης Ανατολής όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν διώκονται νομικά, αλλά δεν υπάρχει νομική προστασία κατά των ομοφοβικών διακρίσεων και η κοινή γνώμη παραμένει εχθρική προς τις σεξουαλικές μειονότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίθεση Τουρκοκυπρίων σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ: Σε σοβαρή κατάσταση 3 τραυματίες

diktio diktio

Συρία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

diktio diktio

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Παίζει σκάκι με τον Σνέλι, το γουρούνι του

diktio diktio