www.grevenatv.gr
1000005213
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αποπέμφθηκε ο στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι- Μετά το ομοφοβικό βιβλίο του

Κοινοποίηση

Ο διοικητής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου της Ιταλίας, Ρομπέρτο Βανάτσι, φαίνεται πως αποπέμφθηκε, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε το βιβλίο του με άκρως ρατσιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν την είδηση της αποπομπής του Ιταλού στρατηγού, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε με το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας και δεν διέψευσε την είδηση.

Ιταλία: Το ομοφοβικό παραλήρημα του Βανάτσι

Στο βιβλίο του με τίτλο «Ο κόσμος άνω κάτω», ο 54χρονος Βανάτσι, πρώην αρχηγός επίλεκτου Σώματος Αλεξιπτωτιστών και μέχρι πρότινος διοικητής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου παρουσιάζεται ως «απόγονος του Ιούλιου Καίσαρα».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο στρατηγός Βανάτσι υπηρέτησε στη Σομαλία, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί, χωνέψτε το», αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύτηκαν σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αποδοκιμάζει, επίσης, τους «αμφιλεγόμενους κανόνες ένταξης και ανεκτικότητας, που επιβάλλονται από τις μειονότητες».

Από τα πυρά του δεν ξεφεύγει και η μαύρη βολεϊμπολίστρια Πάολα Ενόγκου, που αγωνίζεται στην εθνικής Ιταλίας: «Είναι ιταλικής υπηκοότητας, αλλά είναι προφανές ότι τα χαρακτηριστικά της δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα» γράφει στο βιβλίο, που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου.

Χθες, ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, στενός σύμμαχος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καταδίκασε τα «παραληρήματα» του Βανάτσι.

«Ο στρατηγός (Ρομπέρτο) Βανάτσι εκφράζει απόψεις που δυσφημούν τον στρατό (…) και το Σύνταγμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κροσέτο.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως το υπουργείο Άμυνας «θα κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία».

Ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε «ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο δεν υποβλήθηκε προς έγκριση από τη στρατιωτική ιεραρχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολιτική Προστασία Π.Ε. Γρεβενών: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

diktio diktio

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Παίζει σκάκι με τον Σνέλι, το γουρούνι του

diktio diktio

Εγκάρδια υποδοχή στον Αχιλλέα Τσεπίδη

omada diktio